Categories
Hayat Sosyal

Termosifon Patladı

Evde sıcak su ihtiyacı için 50lt. lik bir elektrikli termosifon kullanıyoruz. Bu sabah da diğer sabahlarda olduğu gibi saat 6 da uyandım ve termosifonun fişini takıp 75 dereceyeayarlanmış olduğundna emin olarak 7ye kadar uyumak üzere saatimi kurarak tekrar yattım. Ve yine her sabah oldğu gibi saatimin alarmını bir kaç kez ertelyerek 7:20 de uyandım. Banyoya gitmek üzere havlularımı aldım ve odadan çıktım. Diğer sabahlardan farklı olarak herkes ayaktaydı. Anlamaz bir şekilde onlara bakarken. Kuzen Onur termosifon patladı dedi. O an “ulan duş almadan işe nasıl gidecem” diye düşünerek mutfağa gittim ve gördüğüm manzara karşısında bir süre dona kaldım. Vana kapatılmış olmasına rağmen tankın içindeki su hala tamamen boşalmamış ve termosifonun sağından solundan akıyordu.

Patlak Süsler 5031 Elektrikli Termosifon

Bu durumda işe gidemeyeceğim için takım liderime haber vermek için telefon ettim. Ama o da telefonun trende unuttuğu için telefonu bulan hanım açtı telefonu. “Telefon sizin mi?” diye sordu bana. Ben de benim telefonumu soruyor sanarak “eveeeet” dedim. Bir süre iletişemedik telefonun diğer ucundaki bayanla. Sonra iletişim bilgilerini alıp telefonun sahibine ulaştırmak üzere telefonu kapattık.

Bu sırada su hala akıyordu tabi. Suyun boşalması için uzun sayılabilecek bir süre sonra bunun böyle bitmeyeceğini bağlantılarını sökersem içindeki suyun daha hızlı boşalacağını düşündüm. Aletlerin arasında sökmek için uygun bir alet aradım. Allah’tan bir boru anahtarı varmış kuzenin. Önce çıkışı söktüm. Enteresan şekilde buradan su akmıyordu. “Herhalde dibinde az kaldı.” diye düşündüm. Sonra girişi sökmeye başladım. Girişi söktüğümde aslında akan suyun vananın suyu tam kesmemesinden kaynaklandığını anlamış oldum. Hemen yakındaki nalburdan iki kör tapa ve sızdırmazlık için bir miktar keten aldım. İçeri su gidişi kesilince termosifondan akan su azalmış ve sadece bağlantı borusundan az miktarda su akıyordu. Kör tapaları taktım ve eve tekrar su verdim. Elimi yüzümü yıkayıp rahatladım…

Su sorunu halledildiğine göre termosifon işini halletmek üzere evden çıktım. Koçtaş a giderek evdeki dandik Süsler 5031 termosifonun yerine Demirdöküm 65 lt termosifon satın aldım. Zarzor bir taksinin arka koltuğuna tıkıştırarak eve getirdim. 30 kilo olan termosifonun kutunun yanlarında bulunan tutma oyukları yırtık olduğu için taşımak çok kolay olmadı ama bi şekilde idare ettik.

Artık bir tesisatçı bulup termosifonu monte ettirip, teknik servisi garanti işlemleri için aramanın dışında bir iş kalmadı.Ha bi de arayıp Süsler’e bağırıp çağırmak ve rahatlamak istiyorum. Siz sadece soba yapın demek istiyorum. Ama çalışan Endüstri Mühendislerinden kesin bir tanıdık vardır diye tutuyorum kendimi.

Ulan tam bu ay rahatlayacağım derken olmadık bir masraf çıktı yine, hadi hayırlısı. Neyse artık sadece tez zamanda sıcak suya kavuşmak istiyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *